V Přerově jsem jednou rodila, jednou ležela na por. oddělení v těhotenství, jednou na gynekologii a jednou rodila moc předčasně :-(
Mé zkušenosti jsou dobré, paní primářka Repovská byla moc ochotná, milá a vstřícná. S dr. Martinkovou jsem byla také moc spokojená
Když se s ní potkám na ulici, dodnes mě zdraví
Dr. Janota vypadá na první pohled zamračeně, ale zdání klame. Za tu dobu, co jsem tam bohužel strávila, byl příjemný a vtipný, takže se ho nemusíte bát.
U porodu (před 4 roky) jsem měla dr. Martinkovou a dr. Hejdu. Ten byl teda drsnej, ale ne ve špatným smyslu slova
Se sestrama jsem neměla u porodu žádnou špatnou zkušenost. Ale já si ten přirozený moc neužila, po 2,5 dnech vyvolávání ( s přestávkama) jsem ráda přistoupila na CS. Už jsem neměla pl. vodu. (odešla přirozeně).
Záchod je hned před por. boxy
Co se týče toho denního světla, také bych rodila raději za šera nebo tmy
Sestry na šestinedělí byly OK, jedna byla vyloženě perfektní. A jedna byla zase strašná, myslím že zrovna vrchní
Strašná pro mě znamenalo to, že mi připadala namyšlená, jednou v noci mi dítě pořád brečelo a já z toho začínala být vyděšená, nešlo mi dítě přiložit k prsu a nevěděla jsem, co mám pořád dělat. A když šla k mé spoluležící kolegyni, tak mimochodem ke mě hukla, co jako je? Zvládla jsem říct jen že brečí a rozbrečela se taky. Na mě zírala a pak prohodila, aha, asi hormony. A nato přitlačila řvoucí dítě silou na prso a držela ho tam. Samozřejmě, že se nepřisálo... Všude nám říkali, že když dítě brečí, nemůže se správně přisát
A pak takové věci, že nám chtěli ukázat, jak máme koupat dítě, zrovna na tom mém
, držela ho nahého ve vzduchu pět minut, než se vyjádřila, pak okoupala a pak najednou přišla další sestra, že jdou děti hned na očkování
Po tom koupání, ani jsme je nestačili pořádně usušit
Tak jim aspoň nasadily čepičku.
Pobyt na lůžku v těhu probíhal dobře, sestry ochotné a milé.
Na gynekologii taky moc příjemné sestry (no ony se stejně po nějaké době střídají a chtějí se vrátit na porodní odd.)
Při předčasném porodu (22.tt) to už bylo horší, ale vzhledem k okolnostem jsem ani nečekala, že budu mít kladný zážitek :-( Gynekologie - přístup suprový, přímo na porod mě převezli na porodní odd. (otevírání na gynekologii) a to byla docela síla. Nikdo se se mnou nebavil, dokonce při převozu se sestry skoro dohádaly, jako by mezi něma byla velká rivalita
Dr. si ani nepamatuju, jestli se mi představila, možná jsem to nevnímala (Martinková to nebyla
) Vůbec mi neřekly, co mě čeká, jak to proběhne, na jak dlouho to vidí atd. Jediné, co mi dr. řekla, když mi dala na břicho nějaký sterilní papír - a tady na to mi nešahejte!
Chápu, že i pro ni to musel být smutný a těžký zážitek, ale já si připadala jako ten nejhorší člověk na planetě
Bez upozornění (těžko říct, jestli mě chtěla ušetřit) do mě nadvakrát šáhla, a pak dítě vytáhla. Ale dělala, jako že dítě se ještě nenarodilo a anesteziologovi přede mnou říkala, že nejdřív porod, pak revize - když chtěl vědět, jak připravit antestezii a na jak dlouho. Bylo vidět, že nechápe, o čem ta dr. mluví a proč mluví ještě o porodu.
Pak mě tam beze slov nechali dospat, sem tam beze slov přišla sestra a změřila tlak, fakt na mě nikdo nepromluvil!
Při dalším porodu Přerov rozhodně nezavrhuju, jen určitě odmítnu pokoj, na které jsem musela rodit naposledy