| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Využívám času, kdy je spousta lidí naměkko a jsou ochotni víc než jindy udělat něco pro ostatní :-).

Existuje spousta různých adopcí "na dálku", všechny jsou určitě skvělé...ale setkaly jste se někdy s podobnou "adopcí", týkající se dětí u nás?
Nebyla by to adopce "na dálku", ale "na blízko". I v ČR existuje hodně dětí, které by pomoc potřebovaly - třeba by jich potom tolik nekončilo v dětských domovech...
Něco jsem vymyslela a vyzkoušela. Funguje to a má to možná větší úspěch, než v jaký jsem doufala. Možná nastal čas pokusit se to nějak rozšířit, no a tady už bohužel moje zkušenosti končí. Nevím, jak na to. Založit neziskovku? Obrátit se na nějakou existující?
Máte někdo zkušenosti? Umíte poradit? Chtěly/i byste se přidat?
Jedná se o to, že by si někdo (rodina, jednotlivec) "adoptoval" nějaké sociálně slabé nebo problematické dítě, ideálně ve spolupráci se školou. To dítě by během školního roku podporoval. Podpora by byla úplně konkrétní - na začátku školního roku by dítěti koupil školní pomůcky (netušila jsem, pro kolik rodin je nákup školních pomůcek téměř likvidační záležitost). V průběhu školního roku by dítěti platil školní akce, nevím, jak je to jinde, ale u nás je to občas kino, občas nějaké vystoupení, školní mléko atd. Měsíčně tak 50 Kč, málokdy víc. To by mohla být "standardní adopce". "Nadstandardní" by znamenala, že dítěti donese na vánoce a k narozeninám dárky a zaplatí mu školní výlet. Pro většinu dětí je to samozřejmost, ale zdaleka ne pro všechny...
A "luxusní verze" by spočívala v tom, že se ještě k tomuhle bude s dítětem pravidelně učit.

Funguje to. A přála bych vám vidět děti, které poprvé v životě někam jedou, pro které je školní výlet zážitek na celý život...

Kontakt na mě: sylva.sm@seznam.cz

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.