myslím, že smysl to má tak či tak - zase jako žena budu menstruovat kolik? 40 let? to je 480 měsíců? (za mě by to bylo kolem cca 15 000 tamponů... to taky není úplně zanedbatelný množství, když k tomu přičtu slipovky, co nosím furt a budu nosit i na starý kolena, až budu inkontinentní, hm).
Sama jsem napřed dávala dítěti látkovky, postupem jsem se o to celkově začala zajímat víc a přešla jsem na menstruační kalíšek (je super, mám ho už 3 roky) a slipové látkové vložky (super jemné bundles z bambusu, úža, kam se hrabou nejdražší slipovky, ani po kolena
).
Problémy s krví jsem neměla nikdy, nestalo se mi, že bych protekla (to u tamponu se mi to stávalo tak 1x za cyklus). POužívala jsem látkovky po dvakrát i v šestinedělí a je to obrovskej rozdíl v komfortu oproti i těm porodnickým - i ty jsou proti látkovkám hrubý. Krvavé vložky jsem nikde neskladovala, po použití jsem je propláchla ledovou vodou, potřela žlučákem a dala do kyblíku s víkem, kde je voda s mifreshem. Do pračky už šly vlastně čisté... Nikde nic nechutnýho, nikde nic nesmrdělo (jak se občas stalo v odpadkovém koši, když jsem ho večer zapomněla vynést... prostě jako s jednorázovkama, no).