Přidat odpověď
Hano, jsem aktivní řidička, ale auto mám k dispozici 20 minut chůze od bytu (s dětmi, bez nich tak 10) a musím s ním sjet 5 pater velice úzkými nájezdy parkovacího domu, což je pro mě silně stresující záležitost na dalších x minut (máme široké auto pro 3 sedačky a tak tak se tam vejde). Takže raději jedu MHD s přestupy.
V metru sedím dřív, než bych vůbec měla usazené děti v autě a začala sjíždět tu hrůzu. Pak už je to samozřejmě pomalejší než auto, ale jak říkám - je to pro mě míň stresující, než se trápit s autem.
Ale je pravda, že kdybych bydlela v domě, kde mám auto přímo před barákem a neměla problém s odjezdem a zaparkováním po návratu, budu asi jezdit autem. Koneckonců manžel teď mezi svátky jezdí do práce autem, i když jinak používá MHD - protože ví, že i v práci i večer doma má šanci rozumně zaparkovat poblíž domu bez vjíždění do garáže. A také není v Praze žádný provoz, takže je v práci autem za půl hodiny, kdežto metrem o 15 minut později. Během roku se mu to autem nevyplatí, MHD je rychlejší.
Předchozí