Přidat odpověď
píše doslova: "červená ředkev je fytoncidní rostlina, obsahuje množství síry-400mg% (zatímco křen - 248 až 500mg%, brukev 165 až 500mg%, suchá čočka - až 700mg%, řeřicha tilok jako černá ředkev)"
kapitolu přímo o čočce v této knize (jediné, ketrou mám doma) nemá a všeobecně o luštěninách píše vše ve verzi SUCHÝ HRÁCH/FAZOLE atp...dále píše: "Zelené fazolky slouží jako lék při překyselení. Suché lusky jsou zase vynikajícím lékem proti cukrovce......."
takže mě o přijde, že dle něj je opravdu rozdíl v podávání luštěnin suchých a vařených.....
leda, jestli tím nemyslí sušený/čerstvý....mě teď napadlo....čočku jsem teda?krom naklíčené, jinou než sušenou neviděla, ale lusky fazolek se běžně kupují čerstvé/mražené...tak jestli to není myšlno takto....
Předchozí