| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V Praze jsem rodila císařem jednou a nebyla jsem spokojená. Jen špičkové provedení operace a vzorná péče sester o maminku na JIPce a o miminko v inkubátoru nebo na dopékací postýlce kdesi na neonatologickém oddělení není přesně to, co hledám. Jsem toho názoru, že operaci jako takovou udělají v podstatě všude stejně (snad i stejně kvalitně, je to prostě rutinní operační výkon), ale velké rozdíly jsou v pojetí bondingu u dětí po sekci.

U prvního císaře (Neratovice) mi dcerku odvezli sanitkou na JIP do Krče a já ji viděla, pohladila, pochovala a nakojila až po 4 dnech. A upřímně musím říci, že k ní mám nejkomplikovanější vztah.

U druhého císaře (Krč) jsem byla já na JIPce a dítě mi nosili asi po 8 hodinách, po porodu mi ho jen na vteřinku ukázali, k prsu mi ho rvali na chodbě cestou ze sálu na JIPku, ve velkém stresu a neúspěšně.

Třetího císaře jsem chtěla v osvícenější porodnici, kde dítě po sekci neseparují, takže jsme jeli do HavlBrodu, kde manžel nahého novorozenečka dvě hodiny klokánkoval u sebe na hrudníku (s čepičkou a pod kožešinkou). Pk šel ale syn normálně na sesternu, já byla na pooperačním pokoji. Byla jsem spokojená aspoň s tím, ale teď chci mít dítě hned u sebe, je to můj poslední porod, a aspoň jednou chci být s miminkem od samého začátku.

Nejsem bondingový fanatik, když to nejde, tak nejde (viz první porod, kdy se dcera narodila s váhou 2090 g), ale kromě prvního dítěte byly všechny další děti v pohodě, Agpar samé desítky nebo sem tam devítka, takže nebyl důvod, proč by nemohly být v postýlce vedle mě, nebo se mnou v posteli. Je to jen o chtění a vůli té které porodnice.

Tohle dělají v Jihlavě, ale tam (ani do Brodu) se mi tentokrát nechce kvůli rizikovému počasí a sjízdnosti silnic v půlce února, manžel mi asi na zadním sedadle auta někde v polích na zkolabované D1 císaře neudělá...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.