Přidat odpověď
ahoj pejskaři,
vzali byste psa na dětský Silvestrovský večírek, který je definovaný jako zábava pro děti a věděli byste, že tam bude třicet dětí od mimin po puberťáky ? a když už byste ho tam vzali, jak byste se zachovali, kdyby byť jen jediné z těch dětí mělo ze psa fobii ? Šlo sice jen o krysaříka, ale moje dítě mělo včera zkaženej večer. Majitelé měli sice pro psa tašku, ale na moje prosby, aby alespoň při soutěži (která trvala deset minut) psa vzali do tašky a moje dítě si soutěž mohlo užít nereagovali. Ale chtěli po mě, abych kontrolovala, čím psa krmí můj syn.
Jak byste se zachovali vy majitelé pejsků ? Řekli byste si, že je to můj problém, že dítě se bojí psů ? Nebo byste nenechali psa děsit byť jen jediné dítě ze třiceti, protože prostě děti mají iracionální strachy a těžko se jim něco vysvětluje. My nakonec celou situaci vzali terapeuticky, dcera se z topení a z ribstolí dívala, jak se jiný děti pejska nebojí, jak ho bráška krmí, jak si to všichni užívají. Snažili jsme se házet psíkovi jídlo, balonek, vysvětlovala jsem. S dcerkou nehlo nic (pes totiž neustále štěkal a skákal po dětech s jídlem i když rozhodně nebyl ani trochu agresivní). Ale bylo mi to rozhodně velice líto a jako majitel pejska bych psa vzala do tašky, kde by si na ty dvě hodiny schrupnul a bylo by. (Mě by teda ani náhodou nenapadlo psa na dětskou párty vzít).
Co vy na to ? A nešetřete i negativními názory, potřebuju to vědět.
Předchozí