Přidat odpověď
Kapustnicu viem, ale u nas sa nedavaju zamiaky ale nie je problem ich tam pridat... ja to robim nasledovne:
2 sacky kyslej sterilizovanej kapusty
2 hrste susenych hribov
2 nozicky udenej klobasky (ak je klobasky viac druhov, je to este lepsie)¨, popr. udene rebierko
1 cibula¨
domace sadlo
sol, korenie, vegeta, masox
(pripadne zemiaky a kysla smotana)
kyslu kapustu scedim, nakrajam na mensie kusky aby sa pri jedeni dobre naberalo lyzicou, zalejem vodou, osolim pridam cele cierne korenie, hribky namocene v studenej vode ( asi hodinu) pokrajane na mensie kusky, davam tam aj vodu z hub. ked toto zovrie, pridam udeniny a dochutim vegetou, pripadne masoxom.dochutim stavou z kyslej kapusty a necham varit tak 1,5 hodiny az dve.ked tam chces dat zemiaky tak pridaj ich adekvatne pred dovarenim polievky.nakoniec este urobim zaprazku a to tak, ze na domacom sadle oprazim cibulku a ked je do zlata orestovana, pridam hladku muku asi tak jednu PL az dve, zmes na panvici pomiesam avlejem do polievky, tymto apustnicu zahustim a necham prejst varom.
Niekto este dava na konci kyslu smotany, bud do hrnca, alebo uz len na tanier podla chuti.
Najlepsia je kapustnica na druhy den.
Předchozí