Přidat odpověď
Myslím, že dobrý logoped neposedy zvládne. My začali chodit k logopedce ve 3 letech a 4 měsících měli jsme k tomu psychologické vyšetření a psycholožka nám doporučila logopedku ke které dojíždíme ještě nyní, což je již 3,5 roku. Z vyšetření psycholožka ve 3 l.4m. letech vyvodila tento závěr : Porucha vývoje řeči-susp. expresivní vývojová dysfázie na podkladě perinatálního rizika. Vývoj rozumových schopností v normě, deficit verbální paměti odpovídající dysfatickému vývoji. V 5,5 letech pak byl psychologický závěr takovýto: Porucha vývoje řeči charakteru expresivní vývojové dysfásie- s věkem a logopedickou péčí dysfatické potíže upraveny, trvá mnohočetná dyslálie, intermt. lehčí balbuties. Enuresis nocturma prim.susp. na podkladě perinatálního rizika. Logo jsme cvičili každý den cca 3x, začínali jsme opravdu od píky jednotlivými písmenky. V,F,L, myslím byla naše první, dál už si moc nevzpomínám. Do ordinace chodí každé dítko samostatně, zatímco já sedím vždy s druhým v čekárně. Pak si mě vezme dr. dovnitř a všechno se mnou probere a dá další úkoly, doporučení. Ze začátku jsme hodně cvičili i hrubou a jemnou motoriku. Dr. mě říkala, že pokud dítě nechodí po schodech nohama střídavě, nemá dobrou hrubou motoriku a to oba chodili hodně dlouho s přísuny. Chce se to obrnit trpělivostí, najít vstřícného logopeda a myslím, že se zadaří. Co neurolog, ten kluky viděl??? K neurologovi chodíme tak 3x do roka a cvičíme 1x každý den a zlepšení bylo také poměrně rychle vidět. Držím palce, ať se zadaří, protože vím, že jednoduché to rozhodně nebude, ale když se zadaří, bude to radost. Pokud by jsi chtěla doporučit logopedku v Praze, tak ta naše myslím je fajn.
Předchozí