| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Káťo,

ono se na to opravdu o moc dřív přijít nedá, protože v první třídě to čtení u těch dětí ještě nebývá příliš plynulé. Teprve v té druhé třídě se začnou zvýrazňovat rozdíly a pak se může učitelka zaměřit na to, jestl dítě špatně čte proto, že doma prostě nečte (naše holky mají povinné každodenní čtení nahlas, Lenka ve čtvrté třídě alespoň potichu, ale musíme každý den zapisovat a podepisovat, že četly) nebo proto, že je za tím nějaká dysfunkce.
Existují i nějaké testy a zkoušky, jak to zjistit u menších dětí, ale není to úplně spolehlivé. Vím jen, že dítě s dyslexií má problém tlesknout skříženýma rukama na stehna a pak třeba v řadě stejných obrázků nedokáže najít třeba jeden zrcadlově obrácený....Jo, takže žádné výčitky...

Holky zdravé nemám, celý podzim a teď i zima jsou nějaké divné, furt někomu něco je, tak ještě štěstí, že jsem doma, v práci bych se skoro neukázala. Dva týdny před Vánocema byla nemocná Lenka (takhle dlouho nebyla nemocná snad od školky), přes Vánoce až doteď já, od začátku ledna Pája....jsem čtyři týdny zavřená doma, když nepočítám cesty do školy a ze škkoly a na kroužky, to jsem stejně v autě a tedy izolovaná stejně jako doma....Už mi to leze na mozek....

A k tomu flákání....když mám doma nějaké dítě (jako třeba teď poslední měsíc), nejsem schopná udělat vůbec nic, jsem totálně vypruzená z dohánění úkolů do školy, takže se v podstatě flákám....a když děti doma nejsou, tak taky moc nedělám, protože mě prostě nic nenutí....nadšená ze sebe nejsem.....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.