Je po přípitku, po obědě, hosté spokojeně sedí u stolu, ani mluvit se jim moc nechce, na tancování je ještě příliš brzy – co teď? Je jedna varianta: Snažit se násilně do rozhovorů nebo se koukat okolo. Existuje však zábavnější varianta, kterou je však třeba zavčas připravit. Velice se mi to osvědčilo a byla by škoda nechat si ty nápady pro sebe:
1. Sestavte si album fotek vašeho vztahu
My chodili spolu 5 let, takže jsem vybrala nejhezčí fotky a dala je i s popisky do alba. Všichni si je postupně rádi prohlédli, protože na těchto fotkách často také byli.
2. Arch podpisů
Při čtyřiceti hostech byla A4 malá, takže doporučuji větší formát. Tvrdý papír jsem oblepila stříbrnou samolepící páskou, vystříhala hvězdičky a srdíčka (dle fantazie), nalepila datum a bylo to. Na hostině jsem všechny coby nevěsta poprosila, aby nám tam na památku něco napsali, nakreslili… Výsledkem je skvělá náladovka počínaje slušňáckými přáními (Hodně štěstí, zdraví, lásky…) až po pozdní večerní (Neuč se, žena tě naučí! Chlast, slast…) opilecké malůvky a pokusy :-)
3. Svatební noviny
Tohle považuji za nejzdařilejší nápad. Trvalo mi několik týdnů, než jsem dala dohromady veškeré texty, obrázky atd., ale stálo to za to. Můžete sestavit články jako skutečné noviny, tj. z domova, právnická poradna, z přírody, poezie atd., nebo úplně jiným způsobem, v každém případě by se měly týkat muže a ženy, tchýní, dětí atd.(Manželské zákony, Co měl muž studovat, 10 přikázání pro tchýně…) Na internetu je spousta veselých článečků o vztahu mezi mužem a ženou, kreslené vtipy na totéž téma, jen si vybrat nebo něco vymyslet. Taky jsem nakopírovala fotky nás dvou – nevěsty a ženicha, coby malých dětí (nad tím se rozplývaly všechny babičky a tetičky :-)). Pokud byste některá měla zájem, mohu vám své noviny zaslat emailem jako inspiraci (jen texty a kreslené vtipy). Můžete je darovat i jako svatební dárek vdávající se kamarádce.
Zajímalo by mě, jestli někdo něco z mých nápadů použije, napište mi a krásnou svatbu.
Helena B.
Předchozí