Parappa, ráda bych ti odpověděla, ale nevím jestli jsem tvou otázku pochopila správně
. Zkusím to. Počet dětí se pro mě odvíjí od řady věcí. Jako základní beru vztah s manželem. Pak záleží i dalších věcech - psychikém i fyzickém zdraví, bytovém zázemí i těch financích. Všechny naše děti jsou plánované a moc chtěné. Takže zatím jsem nikdy nemusela řešit otázku, že by miminko přišlo nečekaně. Finančně jsme na tom tak, že máme nárok na přídavky na děti. Takže zase moc si vyskakovat nemůžeme, ale děti jsou pro nás vysoká životní hodnota, těžko porovnatélná s čímkoliv hmotným. Zatím jsou ve věkovém rozmezí 10 až 2 roky, kroužků mají hodně (kytara, housle, flétna, balet, skaut, rybařák, sbor, výtvarka...), oblečení po sobě dědí, o prázdninách jezdíme po vlastech českých (ale např.za vstupné utratíme majlant - já jsem histortik a manžel přírodovědec, takže dětěm lezou zážitky i ušima
). Takže počet dětí určitě souvisí s financemi, ale pocit naplnění pro mě přišel po tom pátém miminku
. Nevím kolik dětí máš ty, ale mám kamarádky, které toto potkalo po druhém, čtvrté, sedmém ale i až po desátém dítěti. Takže dopředu to asi nezjistíš
.