"Svatby v květnu se nedělají", jsem řekla manželovi, když mě požádal před 6ti lety o ruku. "Ne? tak to leda že by byl pátek 13. a my to prolomili". Koukla jsem do kalendáře a bylo to tam :)) Letos se to poprvé po šesti letech opakuje, tak do toho jděte v ten pátek, nám to klape dobře :))
A jinak abych odpověděla, je to proto, že v dřívějších dobách, když nevěsta otěhotněla po svatbě, rodila v únoru a často prý umíraly i s dětmi, bo neměly dost vitamínů po zimě... Teď už je to jen pověra...
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.