Taky mi připadá, že jsou dětská záda přetěžována. Syn v 6. třídě má taky školní batoh Topgal a s učebnicemi a sešitami váží 8-11 kg. Přijde mi to šílené. Tahá s sebou kromě učebnic i atlasy (zeměpisný, dějepisný...) Na mou otázku, zda to skutečně děti musí tahat mi bylo sděleno, že ano, ve škole si nesmějí vůbec nic nechávat. A přitom třeba atlas máme doma, tak s úkoly by nebyl problém. Občas měl i 3 čítanky, protože paní učitelka to střídá a neví se, z čeho budou momentálně danou hodinu čerpat. Taky z toho doma samozřejmě nečte a mohlo by to být ve škole... Stejně jako učebnice hudebky a další. Ovšem přes to nejede vlak. Ve třídě nemůže zůstat nic, prý je tam málo místa, pod lavicí nemůžou nechávat nic, to by se nelíbilo uklízečkám a prý by jim to taky mohl někdo vzít... Prostě se od dob, kdy jsem já tahala těžké tašky s učebnicema nic nezměnilo
Aspoň jsme na třídní schůzce prosadili přezůvky, ty můžou zůstávat v šatně. Ale zásadně v pytlíku na věšáku, ne na polici!!! No ale aspoň si nemísí své ošlapané bačkory se svačinou