Také nás to potkalo, univerzální strategie opravdu neexistuje.
Toto je za mě:
Peťulinko, Tvůj muž je k......k, to za prvé. Za druhé: Dovedu si představit, že Tě to moc bolí, připadáš si bezradná, naštvaná, mimo. Za třetí: Podle toho, co píšeš, manžel naštvaně prohlásil, že by byl raději s ní. Řekl to poté, co jste se pohádali na toto téma? Nebo myslíš, že to myslel vážně? Možná si teď jen neví rady. 4. Důležitá otázka: Stojíš o něj? (na rady ostatních nedbej)
To za prvé a za druhé bylo pouhé konstatování. Pokud jsi na 3. otázku odpověděla "chce vážně odejít", tak není nic k řešení. Pokud jsi na 4. otázku odpověděla "ne", tak není co k řešení.
Spousta práce Tě čeká, pokud jsi na 3. otázku odpověděla "motá se v tom taky" a souběžně na 4. "ano" Tolik můj pohled zvenku
Pro tento případě za mě doporučuji: Protože pak se v tom motáte oba. A asi to bude nespravedlivé, ale jestliže si nevíte oba dva rady, jeden z Vás dvou se bude muset vzchopit a podívat se na vše trochu racionálně. Jediná rada - zkus to brát jako výhodu. Bez emocí si to vyříkejte a už k tomu nevracejte. Snažte se trávit spolu čas a pracovat na tom, co Vás přivedlo tam, kde jste teď.