Přidat odpověď
Mně moje PA domácí porod nedoporučuje, bojí se, upřímně řečeno v situaci, která momentálně je, spíš o sebe než o mě, ale to je jedno, podstatné je, že se zdráhá domácí porod provázet a mně nezbývá, než to respektovat.
Zatím nemám s přirozeným porodem vlastní zkušenost a abych do toho šla neasistovaně, to by to muselo jít velmi hladce a rychle, což by asi bylo příliš štěstí najednou. Předchozí porody byly dlouhé.
Co kdyby dítě bezprostředně po porodu skutečně pomoc potřebovalo a PA u mě nebude? Pokud tohle nechci risknout, tak do té porodny musím, a tak tam holt pojedu, ale rozhodně nebudu obrážet jednu za druhou a doprošovat se, aby mi laskavě poskytli servis, který si platím. Je to blbé a sama moc doufám, že na to nedojde, ale fakt nebudu jezdit od čerta k ďáblu v bolestech a dohadovat se.
A upřímně - oni si to rozmyslí, jestli nechají ženskou rodit na recepci nebo jí vezmou dovnitř. Volat policajta na ženu v aktivní fázi porodu si taky rozmyslí, to by nemuselo projít ani u nás a i kdyby, na mě by asi museli zavolat URNU a ta jim zase nepřijede.
Ale dle mé PA jsou tam prý hodní, tak třeba jsou. Chtěla bych to zažít. Pomohlo by mi to obnovit víru v pokrok.
Předchozí