Přidat odpověď
dědické řízení může trvat i rok... záleží jak rychlí jsou notáři v kraji kde otec bydlel...
tatínek mi zemřel 20.6. (už ale v roce 2002) a notář nás pozval na 15.10. na první schůzku.... vzhledem k tomu, že předvolání přišlo dostatečně dopředu, tak jsem si tam předtím zaběhla co je potřeba... takže na první schůzku už jsme šli se znaleckým odhadem chalupy i bytu, kde s maminkou bydlel, penzijním připojištěním apod...
znalecký posudek (odhad) na byt budeš potřebovat určitě...
byt bych zkusila pronajmout... bohužel budeš muset načerno, protože nejsi schopná do smouvy uvést, že prohlašuješ že jsi vlastníkem (když ještě právně nejsi).... otázkou je jestli když je to 100 km od bydliště znáš někoho (nejlépe kamarádi, známí) s kým by se dalo domluvit...
dál mě napadá
- ještě odhlásit důchod
- mobilní telefon - pokud měl paušál
- případně pevnou linku
- elektřina, plyn - to bych asi zkusila platit, protože nevím jak je to se znovuzapojením... případně zjistit...
- úhrady za byt...
- úmrtní list přijde tobě doporučeně na adresu, protože jsi pravděpodobně vypravovala pohřeb ty...
- neměl auto??? tam bývá problém s povinným ručením - vrátit značky musí majitel (což ty nejsi) ale pokud nejsou odevzdané značky platit se musí - moc o tom nevím, ale nedávno tu byla diskuze.. četla jsem jen část a přišlo mi to jako blbárna....
Předchozí