| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pavlo, teď jsi mě potěšila, že i v jiných rodinách vypadají pokoje některých dcer takto. Před časem jsem si taky nafotila pokoj mých dcer a když si mé kamarádky - matky stejně starých dcer stěžovaly na jejich nepořádnost, poslala jsem jim fotku a hned byly rády za to, co mají doma. Teď bydlíme v domě, každá dcera (17 a 20 let) mají svůj pokoj a tak to máme dvojmo. Předtím si stěžovala jedna na druhou, že to je vina té druhé...

Ale k tomu lhaní...Mám 19-letého syna (adoptovaného) a tímto bájným lhaním trpí (nebo spíše trpíme my) odjakživa. Dokonce na prvním stupni, když měl slovní hodnocení z JČ, měl napsáno na vysvědčení "velmmi pěkně vypráví, zvláště smýšlené příběhy". Potíž u něj je, že téměř vždy začně na reálném základě a pak vytvoří jakousi "nadstavbu" z fantazie, takže už nikdo mu nevěří nic, ani to, co je pravda. Vždycky to celé zní velmi reálně a uvěřitelně. Já to přičítám tomu, že od první třídy trpěl veškerými poruchami učení včetně dyspraxie, tzn., že nezazářil ani v TV nebo v dílnách - naopak, v TV musel mít lékařské osvobození z her jako fotkal apod. a když měli dílny, učitel - s trochou nadsázky - prevntivně odemykal lékárničku, aby byly obvazy rychle po ruce, jak byl syn nešikovný. Prostě od začátku školy vždy poslední ve všem, vždy neúspěšný. Takže si takto tím vymýšlením - v jeho představách - nějakou kompenzoval svoji "neatraktivitu" v očích kamarádů. A už mu to zůstalo. K psychiatrovi chodil, k psychologovi taky - měl problémy i s penězi (samozřejmě s našimi ~:(). Nikdo z odborníků s tím nebyl schopen - alespoň v jeho případě - nic udělat. Psycholožka říká, že jde o poruchu osobnosti - s tím se snad dá něco (ztuha) dělat, když dotyčný cítí potřebu, ale to syn necítí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.