| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Díky za super téma, Binturong.

EMANCIPACE - to je téma, které doma s manželem rádi probíráme. A k mé velké radosti jsem nucena konstatovat, že se shodneme. ~R^

A teď Tvůj příspěvek rozeberu pro větší přehlednost po kouskách.

"Nemyslím, že to má každá hozené stejně, ale já, sakrahergot, nesouhlasím s neustálou snahou udělat z ženských chlapy a naopak..."

Samosebou jsem u ženy pro kariéru, studia, cestování,promiskuitu...zkrátka svobodu

Vidím to také tak.

"Ale nechápu, proč bych měla být jakkoli genderově znevýhodňovaná, popř. proč by mi mělo být vytýkáno, že si myslím, že patřím doma k plotně a dětem a v zaměstnání tam, kde mě to baví - vydělávat tolik nemusím, protože považuju za samozřejmé, že chlap uživí rodinu, i kdychych se chtěla jen "válet" v domácnosti, natož si přivydělávat tím, co dělat chci a stejně tak považuju za samozřejmé, že když já nenutím chlapa žehlit a přebalovat, nebude on mě nutit vozit cihly, spravovat kliky a tahat uhlí..."

Demokratická společnost se nejen dle mého názoru vyznačuje tím, že dává lidem na výběr. Jsem moderní a emancipovaná žena. ALE! Ze své svobodné vůle jsem se rozhodla kariéru výrazně omezit v době, kdy mám malé děti. A je mi u zadku, kolik kojenců, batolat, předškoláků a malých školáků ve vyspělých i méně vyspělých zemích světa vydrží 5 dnů v týdnu 9-10 hodin denně bez maminky. Pokud v tomhle spočívá emancipace, tak také nechci být emancipovaná. ~t~ Aspoň na určitou dobu.

No nic, jen taková úvaha při úterním večeru..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.