Přidat odpověď
Já jsem třetí rok na RD, chvílemi se už těším do práce, chvílemi vím, že to bude hrůza. Někdy si ale říkám, že jsem asi divná, teď byl zase rozhovor s nějakou dámou, co hnedka po porodu najela na home office a v podstatě nepřestala dělat. Já si chci dcerku užít, pak už na to nebude čas.
ALE - zrovna čtu jednu knížku, je celkem zajímavá a v mnohém popisuje, jak žily ženy dříve. A já bych to nechtěla. Jejich jedinou životní šancí bylo se vdát a rodit děti, jedno za druhým. Pokud se nevdaly do 25, už z nich byly staré panny a společnost na ně koukala divně. Často nevěděly, co je o svatební noci čeká, ani jak se rodí děti. Pokud si vzaly tyrana a alkoholika, bylo jim řečeno, že to zkrátka musí vydržet. Neměly volební právo, nemohly samy cestovat ani chodit do restaurací. Prostě takový taliban. Dnes je to daleko lepší v tom, že si můžeš vybrat, a pokud chceš dělal manželovi pečovatelku, nikdo ti nebrání. A můžeš i řídit českou pobočku Mocrosoftu.
Já s emancipací souhlasím, i když nám něco vzala. Ale více dala. A vadí mi takové to "já upeču koláč a manžel naštípá dříví". My máme ústřední topení a žádné dříví. A v mnoha rodinách tomu tak je, takže "mužská práce", jako je např. skládání uhlí, už není, a přesto mnozí chlapi nedělají nic, jen mění tu příslovečnou žárovku. A to i v případě, že žena taky chodí na 8 hodin do práce.
Předchozí