Přidat odpověď
Já nevím, mně fakt přijde až blbý, jak se tady pranýřují povolání typu pokladní.
Jako že by dítě mohlo a mělo být hrdý jen na takového rodiče, co vykonává prestižní povolání.
Ty prodavačky atd. jsou tu uváděny jako vzor zbytečnosti, marnosti a toho, že by ženská radši měla sedět doma než dělat toto.
Mně se to fakt nelíbí a je to pokrytecké. Každé povolání má svou důležitost a jsou lidi, co to umí a třeba chtějí dělat. Já fakt znám ženský co jsou prodavačky proto, že chtějí. Já si vážím i té pokladní v hypáči, když svou práci dělá dobře, a pokud ji to navíc i baví, tak jí to moc přeju. Toto není jediné povolání, které by člověk mohl provozovat z nouze a s odporem, podívejte se kolem sebe, kolik je otrávených doktorů, projektantů, učitelů... prostě ve všech profesích jsou lidi, co by se líp cítili jinde a který jejich práce sere.
Taky jsem si vážila svého dědy, který dělal v prasečáku, babičky co makala v textilce a druhého dědy instalatéra co montoval lidem hajzlíky.
To, že tady snižujete prodavačky je ale úplně to samé jako když někdo snižuje ženy v domácnosti.
Předchozí