| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ecim,

děkuji za upřímnost.

Není pochyb, že daná situace byla velice složitá a i dospělým dala "zahulit". A oni to pak "neustáli" ve vztahu k Tobě. Těžko jim to zas tak úplně vyčítat, protože asi měli dost co dělat se svými vlastními depresemi, ale když se situace uklidnila a bylo pravděpodobnější, že to dopadne dobře, tak už to asi trochu korigovat mohli a snad i měli.

Nicméně si stále myslím, že primárním problémem nebylo samo o sobě to, že byla maminka doma, ale spíš to "nastavení". Čistě technicky a při větším pochopení ze strany zbývajících zúčastněných (dohodě, kdyby jí byli přístupní, což asi nebyli) by asi nebylo tak úplně nemožné, abys přišla domů, zalezla k sobě do pokoje nebo do kouta a i když by někdo byl doma, zabýval by se něčím jiným a Tebou až tehdy, kdybys o to projevila zájem.

To, že Ti to velmi lezlo na nervy, naprosto chápu - sama jsem člověk s dost velkou potřebou samoty, a i když jsem doma a zrovna nemám žádnou práci, tak jsem schopna občas před svými dětmi prchat ~;), a rozhodně z nich nepáčím detaily o jejich pobytu ve škole, protože si myslím, že když mi něco budou chtít říct, tak mi to řeknou, páčení je protivné pro obě strany.

Ohledně toho závěru - děkuji za účast. Možná je to zvláštní, ale já při těch vzpomínkách žádné rozlítostnění necítím, byl to kus mého života, který v tu chvíli nebyl jednoduchý, ale už je to pryč a vyplynulo z toho spousta věcí, které byly nakonec velmi pozitivní.

Stále se mi potvrzuje, i na tom, co píšeš, že není ani tak podstatné, co nás v životě potká, ale rozhodující je to, jak se k tomu postavíme my i naše okolí (teď myslím to s tím, že Ti ten někdo podsouval, že maminka je chudák a Ty jsi bezohledná). Také se k tomu dalo postavit třeba tak, že maminka je šťastná žena, protože přežila chorobu, na kterou jiní umírali, bylo jí dopřáno vidět vyrůstat své děti, dočkat se vnoučat, a byla schopna fungovat, sice omezeně, ale fungovat, a Ty jsi dítě s úplně normálními dětskými potřebami, které to má zatraceně těžké, protože se navíc ke svým starostem, které nejsou subjektivně o nic menší než starosti dospělého, musí bát o mámin život.

Možná kdyby to Tvé okolí tehdy bralo takto, necítila bys teď takovou hořkost.

To, co říkáš o té ženě v domácnosti, mi připadá hodně - až nepřiměřeně - nekompromisní. Jako bys chtěla "poslat dál" tu domnělou bezohlednost, kterou Ti předhazovala ta osoba, o které jsi mluvila. Já si přitom myslím, že to, že jsi nerezignovala na vlastní potřeby, žádná bezohlednost nebyla, stejně tak jako není bezohledné nepracovat, i když člověk může (i když já sama taky na to nejsem ten typ).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.