Přidat odpověď
Dobrý den, mám osobní zkušenosti s periorální dermatididou a je to "běh na dlouhou trat", u mě je spouštěč pravděpodobně stres. Nevím, zda má vaše dcera tuto diagnózu, pokud ano, rozhodně neexperimentujte s novými a novými přípravky (doporučuji si o nemoci přečíst něco na internetu - např. http://www.ordinace.cz/clanek/perioralni-dermatitida/), naprosto se vyvarujte kortikoidů, ideální je totálně vynechat veškerou kosmetiku (krémy, tonika, mléka apod.). Já v akutní fázy používám jen řasenku, příležitostně jemné stíny, oplachuji jarišovým roztokem (v lékarně vám udělají i bez parabenů-konzervanty, ale má kratší trvanlivost), ráno a večer dávám teplý obklad z jariše. Když je nejhůř (tak 1x za rok až dva roky) jdu pro Entizol(prášky), je to sajrajt, ale zabírá mi. Po dokončení léčby se detoxikuji, používám probiotika a džus z aloe kvůli úpravě narušené střevní mikroflóry. Dermatitidu již mívám "milosrdnou" a opravdu jen cca. 1x ročně. Nicméně se varuji běžně prodejné kosmetiky, snažím se chránit obličej před slunkem a hlavně být v klidu, to je základ a je to nejtěšší.
Předchozí