Přidat odpověď
Tabitho,
díky za obrázek, nevím jak se bude líbit crow, ale ve mně vzbuzuje pouze lítost nad lidmi, jako jsi ty a tobě podobní.
Lidé zaslepení náboženstvím - prázdnými liturgiemi, ve kterých není život, neboť postrádají Božího Ducha a popírají Boží Slovo. Tváří se zbožně, ale popírají Boží moc...jak píše apoštol Pavel.
Je to náboženství skutků a né milosti.
Bible mluví jasně tom, že Kristus své dílo dokonal a Jeho oběť je dokonalá a dostačující navždy a pro všechny, kdo v něho věří. Slíbil nám, že kdo v něj uvěří, stane se novým stvořením zplozeným z Ducha svatého a Duch svatý v něm přebývá.
Pro ty, kdo touží, nabízí i naplnění Duchem svatým, neboť Bůh dává svého Ducha v plnosti (evangelium Jana). Kdo to neprožil, tak to nemůže pochopit a bude pouze hledat argumenty, aby toto tvrzení vyvrátil.
Moje zkušenost naplnění Duchem svatým, tak jako zkušenost mnohých jiných mluví jasně. Tak jako mnoho jiných jsem přijal i dar mluvení v jazycích a jelikož v církvi sloužím, prožívám i vedení Božím Duchem, za které jsem opravdu vděčný, jinak by moje služba byla jen prázdné skutkaření a náboženství.
Že v kat.církvi není prostor pro Božího Ducha je zřejmé i ze svědectví mnohých sourozenců, kteří potom, co "prohlédli" a opravdu se obrátili k Bohu, tak z kat.církve odešli. Neznám nikoho, kdo by odešel z naší církve zpět do katolické. Pravda, nemůžu mluvit za všechny protestantské církve, jelikož i mezi nimi existují tradiční sbory, o kterých se dá říct, že jsou rovněž téměř mrtvé.
(Pokud ti to připadá jako soud, tak věz, že není, je to pouze hodnocení situace a i v bibli se mluví o lidech a dokonce sborech, které jsou mrtvé)
Je mi jasné, že tě stejně nejspíš nepřevědčím a zřejmě reakcí bude další dlouhý článek, ale to se nedá nic dělat. Kéž ti Bůh dá milost prohlédnout a skutečně prožít dotek Jeho milosti a naplnění Jeho svatým Duchem, protože je to zkušenost neporovnatelná s čímkoli jiným na tomto světě.
Bůh ti žehnej.
Předchozí