| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

On je pektin hlavně ve šlupkách. Takže je-li to rosol jen z dužiny, má pektinu málo, no:) My si občas vaříme pektin na zahušťování zvlášť - právě vyvařením šlupek a ohryzků a prostě zbytků z jablek. Ta vzniklá věc se dá používat na dohušťování. ALe samozřejmě kdovíjak účinné to není.

Třaslavé jablečné želé má využití dost, to se užije:)
Ještě ho můžeš používat jako polevu - topping na poháry.
Také přidávat do perníkového těsta (perník na plech).

Ohřátý a případně trochu škrobem zahuštěný jako omáčku na palačinky.

Můžeš ho i znovu převařit a zahustit normálně kupovaným pektinem - gelfixem nebo tak něco. Sice se poruší pořadí cukru a pektinu, ale ono to většinou neva.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.