| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Xantipo,
o těch přijímačkách jsem to psala kvůli zodpovědnosti, prostě za svoje věci jsou sami zodpovědní, když se nepřipraví, má zlou známku, nebo se nedostane na vysněnou školu. Nezakážu jim počítač aby měli čas na učení, protože o tom kdy a kolik se učí rozhodnou sami (myslím, žes psala podobný příklad s tím počítačem). Stejně tak, když si neuklidí, mají bordel v pokoji (podle mě, podle nich je to ještě ok a je tam pořádek), tak jim to řeknu, případně připravím vodu, oni umyjou, protože se naučily respektovat moji hranici pořádku, což by vůbec nemusely, ale jsem za to samozřejmě ráda, dělaj to pro mě, protože ví, jak bordle nesnáším. Já tu nejsem od toho abych určoval, co je pořádek a co už ne, když mně vadí, že je na poličce prach, tak ho já utřu, protože vadí mně, nebo někoho poprosím aby to udělal, ale nebudu ho trestat, když takovou nepodstatnou věc neudělá. Jinak teď už děti uklízejí, když vidí nepořádek tak nějak automaticky, nemáme rozdělené povinnosti, vždy se to nějak udělá.
Každý to dělá podle toho, co považuje za nejlepší, já celoživotně nesnáším nepodstatné zákazy a příkazy, takže jsem je ve výchově nikdy nepraktikovala, stejně by se mi přičilo mít zavedený nějaký domáćí zákonník, kde by za prohřešek následoval trest, v takovém prostředí bych se opravdu necítila jako doma.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.