No, já se přiznám, že mě spíše vždy zaráželo, že někdo není schopen zvládnou jedno, dvě děti sám (jako matka a otec). Že jsem někdy poslouchala, že jsem supermatka, když mám 3 děti a nemám ani paní na úklid, ani paní na hlídání, dokonce ani babičku. Že to nejde.
Já nechápu, co dělá žena, která má jedno dvě děti, nechodí do práce, a i tak potřebuje pomoc. Jako s čím? Pracující žena u RD je jiná kapitola, to bych si servis taky platila.
POkud má někdo pocit, že je s 1 dítětem vytížen, budiž.
Co se kroužků týče, asi takto. Já raději zavedu dítě do kroužku, než s ním půjdu v tomto počasí ven. Pro mě je pobyt venku utrpením, vždy byl, jsem domácí typ, a kdybych se měla denně obětovávat a chodit s dětmi na hřiště, TOHLE by pro mě byl kult dítěte. Takže je jednou dvakrát týdně někam zavedu a postará se o ně někdo jiný. Moje děti baví cokoliv, jsou spokojené se mnou doma u "nicnedělání", venku, na kroužku, jsou na rozdíl ode mě akční a půjdou kamkoliv. Když je toho moc, umí říct "dnes nikam na výlet nechceme, chceme být jen tak doma", tak jsme a čumíme na DVD, hrají PC hry, neznásilňujeme se.
Takže někdy kroužky nejsou výsledkem ambicí, ale lenosti rodičů. A jsou výběrem dětí. Mladší syn má 4,5, chodí na 1 kroužek ve školce a 2 mimo školku a přijde mu to málo. Tak co s ním... sebrat mu to, aby nebyl v nějaké kategorii chudáků přetížených dětí?
Každé dítě je jiné.
Hraček extra moc nemají, ani nepotřebují, jsou doma 3 parťáci a hodně si hrají vymýšlením her a divadel, vystačí si s málem docela.
Takže za mě, ať si to každý dělá, jak umí, někdo to přehání, někdo tomu dítěti nedopřeje kroužek ani na škole, bo se mu nechce někam 1-2x týdně zvednout zadek a dítě odvézt, každé dítě m jiné potřeby, i každý rodič.
Nech brouka žít