"rozumna matka necha dite samo objevovat svet a je mu po ruce, kdyz dite potrebuje jeji pomoc ...tak podle toho se ridim..."
Lelo
Jestli ono to také nebude tím, že ono to ani často jinak nejde? Vždyť jak by matka mohla doma něco udělat, kdyby nenechala děti chvíli hrát si samotné?
Mě vždycky neskutečně vytočí, když narazím na objevy odborníků typu "dítě do 3 let by se vůbec nemělo dívat na televizi" nebo "dítě má být 5 hodin denně venku za každého počasí" atd. Je příznačné, že s takovými ptákovinami přicházejí teoretici, kteří nikdy nebyli s dítětem doma. Ať mi ti experti laskavě předvedou, jak mám tohle všechno stíhat, do toho dětem vymýšlet nějakou pěknou zábavu, dát jim 5x denně najíst a udělat většinu domácích prací, jako to dělá velká část matek. Rozhodně nebude samo sebou, že ti experti zpravidla pocházejí ze zemí, kde je zvykem děti od kojeneckého věku strkat do kolektivních zařízení a mít chůvu i výpomoc do domácnosti. A proto ta svoje moudra korunují radami typu "zaplaťte si někoho na domácnost a věnujte se pouze dítěti". Jenomže na tohle většina lidí nemá peníze a i kdyby je měli, tak to tak třeba udělat vůbec nechtějí.