| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Souhlasím s tím, že VŠICHNI ČLENOVÉ DOMÁCNOSTI (tj. i děti i mužové!) by se měli dle svých sil a možností NĚJAK podílet.
Ne tak kvůli tomu, aby v dospělosti nebyli neschopni se postarat o domácnost, to se naučí snadno, ale aby se prostě a priori nepřetěžovala matka-uklízečka a aby dítě, zejména tedy chlapec, nedostalo do vínku model "ženská je tu od uklízení", s tím se pak blbě žije, když si hoch najde slečnu, co jí tento model nevyhovuje.
Ale zaměřila bych se na to JAK dítě k těm domácím povinnostem vést. Já jsem k tomu byla vedená šíleně, byl to předmět neustálých bojů s mámou hodně a úplně zbytečně to narušovalo naše vztahy zejména když jsem byla v pubertě... a vidím že úplně stejně to máti koulí s mladší sestrou. Je mi jich obou líto, když každou chvíli vidím, jak rozjíždějí nějakou válku kvůli jedné várce nádobí, ségra brečí a je naštvaná, máti dává ultimáta typu "tak si budeš vařit a prát sama, s námi jíst nebudeš", navzájem jsou na sebe nafučený... Tak v tom případě mi přijde lepší po děckách nic nechtít, než si zbytečně ničit vztahy, když se neumím na té věci normálně domluvit a blbej úklid hrotím přes konflikty. Já si třeba jsem vědoma toho, že kdyby se mnou tehdy máti jednala stran toho úklidu nějak normálně, mohlo to vypadat úplně jinak, v zásadě jsem nebyla proti domácím pracem, ale po tom, jak mi moji povinnost prezentovala, jsem se prostě najust zabejčila a nedělala to.
V podstatě jsem si do dneška odnesla k tomu úklidu extrémní averzi, pozůstatek toho vzdoru, který nepochází ze skutečnosti těch domácích prací, ale z toho "vedení k nim" a tak nějak se tomu pořád bráním.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.