Přidat odpověď
hm, kotníkové trekovky nejsou marné, pokud je zima, sněží nebo prší. Ale v létě je absolutně skvělé chodit po horách v trekových sandálech - ano v těch plochých (nebo jen míííírně tvarovaných) pantoflích s pásky přes nárt a okolo kotníku. Nevěřila jsem (tatínek odjakživa v těžkých kožených pohorách, totéž nutil mě, bolely mě akorát kolena a kyčle), potom jsem si jedny pořídila a na léto jsou perfektní. Ani palec jsem si neukopla, ani kotník nezvrkla, akorát se mi lehce šlo, začala jsem líp klást nohy pod sebe protože zabíralo moje chodidlo a ne bota kterou jsem "tahala lýtkem".... zkus to někdy.
Ad děti - rozhodně záleží na teplotě podlahy, samozřejmě studené nohy jsou nepříjemné a prochladnutí znamená otevírání vrátek infekcím. Ovšem právě proto že dítě se pohybuje jinak než dospělý (ten způsobně chodí nebo sedí , děti se povalují, poskakují, lezou, visí apod) je pro jeho pohyb lepší, když není omezené žádnou pevnou obuví. Tvůj boj za správnou obuv ale určitě nevzdávej - minimálně by pomohlo kdyby někdo začal tohle vysvětlovat výrobcům. Ať už bot pro děti nebo i pro dospělé. Jak ráda bych si koupila anatomicky tvarované třeba společenské boty....
Předchozí