ahojky,chtěla bych se také připojit k diskuzi,já sama také rodila ve vrchlabí(23.6.2004).musím říct že moje zkušenost byla nááádherná.byl to naprosto klidnej,přirozenej porod na jehož konci jsem si přivinula do náruče naši krásnou 3kilovou barunku.co se týče péče po porodu,taky nemám jedinou výtku.všichni byli milí a ochotní kdykoliv pomoci a poradit.hodně mi taky dala přednáška neboli diskuze o kojení která je tam vedena se všemi maminkami ve společenské místnosti zhruba 1-2dny po porodu.pani doktorka korbelářová opravdu ví o čem mluví.zato jí patří můj vřelý dík,hodně mi totiž naše povídání dalo.takže co se týče mě nemám co bych pobytu ve vrchlabské porodnici vytkla JENŽE
moje velmi dobrá kamarádka,která tam také rodila(7.5.2004)má úplně jinou zkušenost.porod a vše kolem něj bylo prý naprosto nádherným zážitkem,ale její chlapeček začal mít po porodu problémy,které nebyly včas řešeny(sestry ji uklidňovaly že je to naprosto normální chování novorozence)a nakonec to vyústilo ve velmi rychlý transport do FN hradec králové.začnu od začátku:víteček byl od začátku velmi spavé miminko,neměl o nic zájem, spal v kuse několik hodin,nebudil se na pití.jitka se ho každou chvilku snažila budit(i když ho budila tak se velmi těžko probíral)a přiložit ho k prsu,jenže malý neměl snahu ani chuť se jakkoliv přisát.pořád chodila za sestřičkama že se jí to nezdá,že malý se ještě vůbec nepřisál k prsu,ale ty jí říkaly ať je trpělivá,že je to normální.trvalo to i druhý dne po porodu a navíc se k tomu přidaly křeče při rozbalení z plen(prý když ho vyslékla tak sebou začal škubat a dostal podivnou barvu zbělel až zezelenal)to už ji značně znervoznilo,ale pořád byla uklidňována že je to normální.pak dostal vítek žloutenku,musel pod světlo,samozřejmě že nadále od porodu neměl jakýkoliv zájem se přisát.takže vlastně nevypil ani kapku mleziva.jeho stav se pak velmi rychle zhoršil.křeče se začly često opakovat,jitka už v slzách prosila dětskou doktorku že tohle přece není normální,pak to šlo ráz na ráz a za chvilku byl vítek v hradci v inkubátoru napojen na spoustu hadiček.jitka dostala notně vynadáno že prý tam měl už dávno být,že je ve velmi špatném stavu.řekly jí že má nějaké glykémie(hladinu cukru hodně nízko)od toho prý ty křeče.narovinu ji také řekly že kdyby ho tam nedovezli tak by to sám nezvládnul.žloutenka ten stav ještě zhoršila.takže si pobyly 14dní na jipce,než se z toho vítek vylízal.pak se ktomu ještě přidala nějaká poporodní infekce,nasadily mu antibiotika.samozřejmě celou dobu jitka pravidelně odstříkávala aby vítek měl dostatek MM(dodnes je plně kojený)po návratu domů s ním musely cvičit vojtovu metodu,radši preventivně.dneska je vítek naprosto krásné 7měsíční mimi,leze a začíná se stavět!!!!takže jeho poporodní problémy ho nijak nepoškodily a jitka už na to vzpomíná s jistou nostlagií.je vděčná personálu novorozenecké jipky v hradci že jí zachránily syna.na vrchlabí prý nezanevřela,ale už tam rodit nepojede.je pravda že tam nechávají věcem volný průběh(nachají to na přírodě),ale všeho s mírou a někdy ta příroda potřebuje trošku postrčit.myslím že kdyby vítkovi byla poskytnuta vhodná péče hned po výskytu obtíží tak to nemusí dojít tak daleko.takže maminky jezděte do vrchlabí je to dobrá porodnice ALE DÁVEJTE TAM POZOR NA SVÉ DĚTI!KDYBY BYL JAKÝKOLIV PROBLÉM,NENECHTE SE UKONEJŠIT A VČAS JEDNEJTE.s pozdravem lucka s barunkou+jitka s vítkem
Předchozí