Eidam není sýr určený na zapékání. Má vysoký obsah bílkovin, které nejsou příliš naštěpené. Vysokou teprotou "ztvrdnou" a udělají tvrdý dekl. Mimoto to není vhodné ani ze zdravotního hlediska. Vysoký obsah bílkovin + cukry (laktóza), popř. velké množství cukrů třeba v těstovinách představuje velké množství substrátu pro Maillardovu reakci. A při té vznikají sice látky nám čichově a chuťově libé, ale také ve velké mířekarcinogenní.
Pro vysoké teploty jsou prostě vhodné sýry s velkým obsahem tuku a málo bílkovinami a sýry s bílkovinami silně naštěpenými (třeba ten parmazán).
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.