| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Eidam není sýr určený na zapékání. Má vysoký obsah bílkovin, které nejsou příliš naštěpené. Vysokou teprotou "ztvrdnou" a udělají tvrdý dekl.
Mimoto to není vhodné ani ze zdravotního hlediska. Vysoký obsah bílkovin + cukry (laktóza), popř. velké množství cukrů třeba v těstovinách představuje velké množství substrátu pro Maillardovu reakci. A při té vznikají sice látky nám čichově a chuťově libé, ale také ve velké mířekarcinogenní.

Pro vysoké teploty jsou prostě vhodné sýry s velkým obsahem tuku a málo bílkovinami a sýry s bílkovinami silně naštěpenými (třeba ten parmazán).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.