Zabo, nedávno jsem podobné pojištění uzavírala (u jiné pojišt´ovny), s tím, že budu spořit pro poslední dceru, ale mám to psané na sebe, je to spojené právě s ryzikovým pojištěním. Pro předchozí 2 děti mám třeba Sluníčko a tam je ten výnos nižší, proto jsem do Sluníčka už nechtěla jít.
Koukám do toho výpisu předpokládaných nároků a podle mě se to vyplatí, ale jako dlouhodobé spoření (pro ty, co se bojí ukládat do fondů a nerozumí tomu (viz třeba já) s tím, že si to nebudu chtít hned vybírat po pár letech a s tím jsem to zakládala, že to prostě nebudu chtít vybírat, protože je to pro dceru, která je teď miminko, až bude dospělá (takže předpokládaný výběr nejdřívě za 18-20 let)
Ptala jsem se na to a pokud nebudu moci platit, tak si to můžu pozastavit, s tím, že samozřejmě o ten čas posune ten výnos krapet dozadu..
Ale vybírat se ti to jen pár let po uzavření fakt přijdeš prakticky o vše....Třeba když si to budu chtít vybrat po 10ti letech, přišla bych víc, jak o 10000,- (při spořené částce 500,- měsíčně) v té nejnižší hodnotě jednotek (jsou tam 3 sloupce a záleží v jakém člověk je, já to mám nastavené rozložené do těch jistějších), zatímco v tom samém po 18ti letech budu mít přes 7000,- navíc a po té už ta částka hezky narůstá..Prostě dlouhodobé spoření..dcera by pak měla dostak kolem 150000 v 18tzi až 20ti letech- asi to v té době moc nebude, ale kde bych vzala pak přinejmenším podobnou částku jen ze šuplíku, že-tam bych nedokázala tak vytrvale spořit..
Určitě jsi dostala nějakou tabulku k tomu alespoń k nahlédnutí a zdálo se ti to výhodné, když si viděla tu částku po x letech spoření (na dřívější si se nekoukala), tak jsi to podepsala, tak jestli můžeš, tak spoř tak dlouho, jak si předpokládala, když si to uzavírala ba budeš spokojená