V Holandsku by se měl prodávat spíš asi Edam?, což je "předobraz" eidamu.
On eidam je proto uváděn jako "sýr holandského typu" nebo někdy "sýr eidamského typu".
Je jiný, než ten holandský. Mně víc chutnají ty holandské, myslím, že trochu déle zrají.
Mladý>vyzrálý jsou jiné kategorie než polotvrdý - tvrdý. Polotvrdý - tvrdý je dané obsahem vody. Mladý - vyzrálý dobou zrání. Ale během zrání sýr ztrácí vodu, takže se to často může překrývat, mladý sýr být polotvrdý a vyzrálý tvrdý. Není to ale pravidlo. Někdy je mladý už taky tvrdý, když je lisováním zbaven hodně vody.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.