Přidat odpověď
Syn dostal ve školce v rámci akce - Zdravé zoubky zubní pastu Elmex a zubní kartáček Elmex. Tato akce je v naší školce každoročně. Děti dostávají jako dáreček vzorek pasty Elmex. Letos k mému překvapení dostali velkou zubní pastu Elmex junior. Syn byl nadšený a já taky, kdepak dneska dostanete jen tak dárek v hodnotě minimálně 70 korun a ještě kartáček.
Sama bych si ničeho nevšimla, ale jedna všímavá maminka zjistila, že pasty jsou už rok a půl prošlé. Druhý den byl na nástěnce ve školce papír, že je na našem uvážení, jestli prošlé pasty necháme děti používat.
Moje první reakce byla pastu vyhodit a koupit synovi novou.
Nicméně mě zajímá, jestli by děti mohli mít třeba nějaké zdravotní potíže. Kdyby šlo o měsíc, tak by asi problém nebyl, ale rok a půl? Jak to můžou dětem dát? Nebo jde opravdu o to, aby se zbavili prošlých zubních past a donutili rodiče koupit nové pasty?
Minulý týden přinesl syn ze školky dva vzorky Elmexu, asi jako kompenzaci. Nicméně je to zase pasta Elmex pro stálé zuby. Elmex pro stálé zuby je vhodná tuším od 12 let.
Tak si říkám, dělají si z nás legraci? Nebo si myslí, že jsme jako rodiče malých dětí úplně blbí?
Předchozí