| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jo - měla jsem nabídku kombinovaného PhD ve Francii (vždy semestr tam, semestr tady) na pracovišti, kde jsem byla už předtím na stáži jako pregraduální studentka (tedy kratší dobu než Ty, ale kontakty jsem tam navázala dost dobré - nebyla jsem přes Erasmus, ale přes kratší stipendia).
Odmítla jsem to.
(Jela jsem tam tedy alespoň jenom na kratší stáž).
Při přidělování stipendia se mě předseda komise ptal, proč odmítám tak super věc. Tak jsem mu holt vysvětlila, že jsem ženská, jsme zasnoubená, plánuju se za cca rok vdát a plánuju mít dítě, a to dříve, než za ty tři roky. A že by se mi pravděpodobně mezitím tady rozpadl vztah. Vzal to jako zcela logické vysvětlení a přiklepli mi stipendium na tu krátkou stáž.

Sice nakonec dopadl život trochu jinak, s tehdejším snoubencem jsem se rozešla, ale ještě během těch potenciálních tří let, kdy bych byla napůl pryč, jsem potkala současného manžela a skutečně se vdala, byť za někoho jiného ~t~

Nelituju, že jsem neodjela. Jeden kamarád na totéž tříleté PhD do Francie odjel a dost si tu zpřetrhal vazby. Možná i to mě předem odradilo, byť samotný pobyt tam (byli jsme u něj na návštěvě ve Francii) byl super.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.