Přidat odpověď
Víte někdo, jak je to s osnovami v ZUŠce? Letos nám učitelka kytary říkala, že jsou osnovy přísnější než dřív, že má přesně dané povinné skladby (teda zřejmě vrámci určitého výběru), což asi u nás bude znamenat definitivní konec kytary.
Syn chodí na kytaru třetím rokem, začal na ní chodit, protože sám chtěl, začal na kytaru hrát doma ještě před ZUŠ, hrál rád a spontánně, sám si vyhledával akordy a písničky, bohužel od doby, co začal do ZUŠky chodit, na kytaru hraje čím dál míň a v poslední době na ní téměř nesáhne a chce na ní přestat chodit.
Strašně mě to mrzí, protože vidím, že důvodem není hudba nebo nástroj jako takový, ale styl výuky a zaměření na klasickou hudbu v ZUŠce. Možná ještě jako záchranný pás zkusím soukromou výuku, jenže v dosahu nikoho neznám a na dojíždění už nemám čas.
Naučil jste se někdo dobře hrát na nějaký hudební nástroj jinde než v ZUŠce a hlavně jinak než na klasické hudbě? Jsem teda laik, ale připadá mi, že spousta věcí by se mohla dát naučit i na jiných skladbách, nebo se pletu?
Předchozí