| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Gordito, Manduca je vhodná pro miminka od narození, samozřejmě s použitím integrované novorozenecké vložky, kdy má děťátko nožičky "do žabičky". Musí být v pevně dotažené Manduce, podsazený zadeček a zádíčka dokulata, tím se hlavička opře o tvůj hrudník a minimalizuješ tak tlak hlavičky na krční páteř. Páteř by měla být v ose... Ale, třeba já mám třeba vel. 34, malé miminko bych nosit v Manduce nemohla, protože ji nemám šanci dotáhnout tak, aby dítě bylo ve správné poloze. Je fakt, že jsem Manducu zkoušela, až byla dcera větší, už i seděla, ppřesto mi tam vlála. Přesto jsem viděla několik malinkých miminek v Manduce a děti byly krásně dotažené ve správné poloze, spokojení byli rodiče i miminko :-).
Babyvak není úplně špatný, ale zase z mého pohledu (měla jsem jej u syna), nedotáhla jsem vak tak, jak bych potřebovala, syna jsem musela rukou přidržovat, u těžšího dítěte není pohodlný, té látky je u vaku moc, takže miminko zapadne. To jsem řešila polštářkem pod syna nebo byl v babyvaku v zavinovačce.
U mě jednoznačně vyhrává šátek, který je nejvariabilnější. Je na celé nosící období od narození a hlavně, miminko můžeš polohovat do kolíbkové polohy, která je pro malá miminka nejpřirozenější, Pokud nemá silnější reflux nebo široké balení nařízené od ortopeda. Já se přiznám, že v šesti týdnech dcerky jsem ji nosila ve vertikálním úvaze kříž s kapsou uvnitř. Byla jsem samouk, nervák, protože mi vázání kolíbky prostě nešlo, apod. Ale nosit jsem chtěla a hlavně potřebovala kvůli péči o starší dvě děti, tak jsem se časem i ty kolíbky naučila a vrátila jsem se k nim později. Kolíbky jsou opravdu těžší, ale jak se naučíš správně polohovat a hlavně vybereš ideální úvaz (podle typu šátku - pevný nebo pružný), pak už je to brnkačka.
Vázání šátku vypadá složitě, ale jak vždycky říkám, kdo chce své dítě zdravě nosit, vázat se naučí ~;). Pro laika je asi fakt představa vázat na sebe pět metrů nějaké hadry hrůzostrašná a ještě jak to udělat, aby mi to dítě nevypadlo :-). Je to jen o praxi, nic víc. Manducu bych na chvilku schovala a vytáhla třeba ve čtyřech, šesti měsících a teď pořídila kvalitní šátek. Dá se koupit za dobrou cenu třeba na Nošení dětí v bazárku a vázat se naučíš podle videí (těch opravdu dobrých je na netu dost) nebo ti pomůže nějaká zkušená šátkařka nebo zajdi na dobrý kurz vázání. Další možností je Haipa Daipa vak. je elastický, také na jedno rameno jako babyvak, ale miminko ti nemá prakticky kam zapadnout a máš ho, pokud dobře trefíš velikost, pěkně na těle.
Jo, ještě co se týká klubíčkování dětí. Někdy děti klubíčko a následně kolíbkovou polohu sabotují, protože je rodiče nosí na rukou ve svislé poloze, hodně se pak prohýbají, tlačí hlavičku i ručičky dozadu. Vím, že ne vždy to tak je, někdy prostě miminka v kolíbce pláčou a nejsou spokojené i přesto, že jsou nošené na rukou v klubíčku.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.