Ahoj!
Tak já jsem rodila 30.9. taky v Bohunicích a byla jsem naprosto spokojená. Měla jsem ten pokoj s vanou a strávila jsem v ní pět hodin!!! Manžílek mi sprchoval záda, připouštěl teplou vodu a tak se ty bolesti daly vydržet.
S personálem jsem byla spokojená... Někdo tady psal, že chtěl hlavně "přirozený porod". Promiň, ale to mě vždycky rozesměje a přemýšlím, jaký porod je "nepřirozený":-))) Mně praskla plodová voda a malej se pořád nechtěl posunout dolů. Dostala jsem klystýr (který jsem chtěla), ale porodní cesty se mi neuvolnily. Tak jsem dostala ještě čípek, a pak i oxytocinovou kapačku. Věřím tomu, že to bylo potřeba, protože se mi začaly prodlužovat intervaly mezi kontrakcema. Porod nebyl rozhodně nic příjemného, bolesti byly šílený (malej měl 4350g a 63cm), ale ten pocit, když mi Filípek ležel na břiše, to všechno smazal!
Vůči personálu na porodním nemám žádnou výtku, porodní asistentky byly naprosto profesionální. Pokud někdo očekává, že tam bude porodní asistentka celou dobu sedět, čučet a čekat, až maminka porodí, tak se asi nedočká. Když jsem rodila já, tak bylo šest porodů za dopoledne (do 10 hoidn), takže měly asi celkem fofr. Rozhodně porodní oddělení chválím a nemůžu nic jiného, než jim poděkovat.
Zato na šestinedělí to stálo za to! Malej měl moučnivku a rada setsry zněla - utřít tamponem namočeným ve vodě! To je profesionalita, co?:-( No děs:-(
A to jídlo... To byl hnus!!! Za těch pět dní jsem tam nesnědla vůbec nic kromě jablek. Manžel mi vozil celozrnný pečivo, jogurty, šuknu, zeleninu a ovoce.
Měla jsem nadstandard a byla jsem moc ráda, protože tam se mnou spal tři noci i manžel, takže jsme byli rodina pohromadě už od začátku, což bylo super! A neotravovaly mě návštěvy ostatních lidí. Ale věřím, že každému to nemusí vyhovovat.
Nicméně, příště chci zase rodit v Bohunicích! Porodníci mě o tom přesvědčili...
Předchozí