Přidat odpověď
Jeroným
Kdybych byla skutečně dnešní, tak jsem odešla již před 15ti lety a nikoli po více jak 30ti letech.. vše má své meze.
Je lepší odejít z manželství, nebo ze života? já už jinak neuvažovala. Asi i ty jsi názoru, že když jsem to vydžela tak dlouho, tak to přeci vydržím i dál.. ano, i to byla varianta - jak dlouho, je to "dál"? Dokud ze všeho neskočím pod vlak? Ano, hodně lidí by mi raději šlo na pohřeb a dojemně tam nad tou paní, co byla tak hodná a obětavá slzelo a kondolovalo zúčastněně tomu chudákovi manželovi, než aby šlo se mnou dnes na kafe, kde by mělo kontatovat, že se mi kupodivu daří mnohem lépe... Měla si to přeci odžít do konce, jak to, že si teď takhle žije? Cestuje? Má své zájmy, směje se? Měla dělat pro rodinu, žádný její volný čas, byla vdaná tak co?? Když se někdo vdá, končí jeho život a dál je to jen život pro jiné, jak si to sakra představovala? Kdo se teď má starat o toho manžela, co zůstal sám? On to přeci neumí, musí se všechno učit - nikdy nepouštěl pračku a nikdy neměl žehličku v ruce, to se pro něj přeci nehodí.. kdo se s ním ted bude podílet na financování provozu toho všeho kolem? Jak on k tomu přijde??
Takhle nějak to myslíš, vid?
Zvykám si na myšlenku, že jsem špatná podle tebe i jiných. Ale už se mi nechce umřít. A kvůli to má cenu.
Předchozí