Přidat odpověď
Jak tak čtu reakce na tvoji otázku, tak jsem si řekla, že musím přidat i jinný názor. Já si totiž myslím, že by člověk do toho kostela měl jít, i když to cítí jako povinnost. řeším to každou neděli se vzdorujícími dětmi (čtyřmi). A zatím jsem nepolevila. Jde o to, že když si tu víru budeme upravovat jak chceme, tak to ztrácí smysl. Desatero nám pomáhá žít lépe a spokojeně. To znamená, význam to má, i když ho zatím nevidíme. Kostel je především společenství lidí, které má být živé. Člověk by se tam měl setkat s přáteli, zastavit se v tom spěchu. Díky nedělním mším se v kostele naše děti cítí jako doma. Mají přátele s kterýma si můžou o víře povídat i při hraní. Je to nedělní rituál, který dělá neděli nedělí. Pro tak malé děti,jako máš ty to asi smysl nemá, tak je zkus jednou za 14 dní nechat manželovi v posteli a užít si mši sama. Já tam vodím i ty malé, protože je nemám kam dát a pak = oni se docela dobře baví, díváním se na jiné děti. Ale uznávám, že pokud ti manžel není oporou, je to moc těžké.
Předchozí