Přidat odpověď
Tak my máme maličkou rodinnou chovatelskou stanici. Měli jsme dva vrhy. Budoucí páníčkové si mohli přijet podívat na všechna! štěňata, matku i otce (ale ten nemusí být součástí CHS, my kryli naším psem) v šesti týdnech. Strávili u nás tolik času kolik chtěli, dali jsme jim všechny informace co nás napadli, chtěli jsme vědět kde bude pejsek bydlet ..... Většinou se pak chtěli přijít podívat ještě jednou v sedmi týdech a v osmi týdnech si je odváželi domů. Já teda došla osobně v Praze na ČMKU, takže jeli domů už i s průkazem původu, 3 kg kvalitního krmiva pro štěňata, podrobným popisem jak se o štěně starat, očkovacím průkazem, vypsanými datumy, kdy příště štěně očkovat a odčervovat, hračkami a prosbou, aby nám často volali nebo alespoň napsali mail, jak se pejsem má a posílali fotky. Se všemi jsme se několikrát sešli. Zálohu jsme nevybírali a smlouvu nepodepisovali.
Naše psi jsme kupovali (máme 4) u opravdu velkých, zkušených chovatelek s velmi úspěšnými psi. A v podstatě to probíhalo úplně stejně, jak jsem se potom my snažili prodávat naše štěňata. A když jsme kupovali první, tak jsem teda chovatelku sakra otravovala, minimálně 1 týdně od narození volala jak se pejsci mají ... NIKDY mi neřekla, že nemá čas ať zavolám jindy.
První chovatelka smlouvy nepsala, druhá (máme vždy dva psi od jedné chovatelky) smlouvy píše. A ta první, dokonce když jsme ve dvou letech psa šli na loveckou zkoušku, a ona nám vypisovala přihlášku, tak si dokonce pamatovala nejen kdy se pes narodil, ale dokonce i tetovací číslo!
Já bych od takovéto chovatelky utíkala hodně daleko pryč. Na co psa chcete? Na výstavy? Sport? Agility? Dogdancig? Pracovní výcvik?
Přece jenom hezkého, šikovného a dobře socializovaného pejska určitě najdete i jinde.
Předchozí