ahoj,
reaguju samozřejmě na nový případ pokousání dítěte psem. V původním článku se psalo, že dítě psy dobře znalo, jde o psy sousedů, matka nechala své dítě hrát si s nim na dvorku.
Ptám se hlavně vás zkušených pejskařů- věříte svému psovi ? Vždy a bezpodmínečně ? Věříte, že neublíží vašemu dítěti ? Dá se psovi věřit, když ho dobře znáte ? Já myslím, že za standardních podmínek ano, jenomže dítě může vyvést vždy něco nestandardního. Třeba moje dcera má tendenci zaječet psovi do obličeje. Má ze psů fobii, už se to hodně zlepšilo, pracujeme na tom- ale když jí zezadu očuchává pes, strašně zaječí. Takovej pes by jí klidně mohl hryznout do obličeje z leknutí.
takže mě hrozně překvapuje, že často potkávám psy bez vodítek skákající a očuchávající kolemjdoucí. Jejich majitelé je necháváají, aby očuchávali moje dítě a to s komentářem, že pes je hodný a dítěti neublíží. Jak to můžou vědět ?
Podotýkám, že jsem přesvědčená o tom,že většina pejskařů je slušných. Opravdu se to dost lepší a velký procento lidí si svého miláčka před dítětem přitáhne k noze.
Neberte to nijak špatně, ale máme zase čerstvou nepříjemnou zkušenost.