| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawlo, nevím. Mně by to určitě nevadilo, ale pokud by dítě ubližovalo dětem a nezvládali by to učitelé... tak potom nevím, jak se to řeší ~d~
Ve škole, kde je moje dcera je jedna třída s 10 dětmi v prostorách družiny, aby bylo okolo co nejmíň dětí a mají tam autistické dítě. Třídu vede nejzkušenější učitelka s označením výchovná poradkyně a mám dojem, že jelikož neslyším žádné stížnosti, že je to v pohodě. ~d~
Ale vím, že ve školce, kam chodila moje starší dcerka byla docela slušná aféra kvůli dítěti, které bylo podle rodičů normální ale projevy mělo jako autista. Učitelka si přivolala kamarádku, která učí v autistické školce a s její pomocí dítěti upravily podmínky, aby tam těch pár let přežil. Mluvili s rodiči ať dítě vezmou na vyšetření- podle nich nebyl důvod... Vygradovalo to tak, že v ZŠ se samozřejmě přišlo na to, že dítě je autista a rodiče začali vinu shazovat na učitelku v mš, že dítě týrala... Takže si myslím, že je lepší tu diagnózu znát ~d~

Jinak já čekám, jak dopadne integrace down.holčičky kamarádů. Je nadprůměrně inteligentní a hlavně nebýt jejího postižení nejspíše by se jednalo o geniální dítě. Ve 2 letech uměla celé lidské tělo pojmenovat i v latinských názvech a celkově nevědět, že je down a nevypadat na to, tak nevěřím, že mluvím s postiženým dítkem. Ale že jsou děti ve školách ošklivé k sobě navzájem, to teda občas opravdu jsou. Jenže s tím se bude asi setkávat celý život, že budou takoví, kteří ho budou mít rádi a jiní, kteří ho budou nesnášet jen proto jaký je ~7~
Moje švagrová má poruchu růstu i když vlastně poruchu ne, jen zdědila po malých rodičích po jednom pidi výšku a po druhém krátké nohy - nicméně vypadá jako lilipután a chudák si vyžírala svoje od narození až do nějakých 20 let, kdy se vydala pracovat do zahraničí a zjistila, že se jí v Anglii a v USA žije mnohem snáz. Tam neměla problém najít výbornou práci s výborným vedoucím postavením a dokonce měla najednou i známosti, které se nerozpadly po návštěvě u jeho rodičů... Už 2 roky je vdaná v USA a říká, že se nikdy neměla líp. Rodiče jejího manžela jí ani jednou jedinkrát nedali najevo, že je divná, že budou mít divné děti... Nevím, proč tady v ČR jsou s tímhle takové velké problémy ~d~ Snad každý vysvětluje dětem, že není na místě se komukoliv posmívat, jen proto, že vypadá, chová se, jinak než většina ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.