Zrovna odplínkováváme dcerku, takže
syn pití z hrnku mezi 2 a 3 rokem, dcerka trochu umí, ale dávám jí avent hrnek.
dudlík- synovi byl sebrán v 5 měsících (budil se v noci po 15min), dcera ho nikdy nechtěla
nočník- synovi jsem nedala plínku když si ve 23měsících sám po ránu (nahatý) došel na nočník a zase si šel hrát. Do 14 dní byl bez pleny i na noc. Dcerka v podstatě totéž- ve 25 měsících jsem jí plenku sebrala, vysvětlila že čůrat do nočníku, napoprvé uplatila lízátkem a velice tleskala když se povedlo. Od té chvíle si říká, nehoda cca 1denně (začali jsme ve čtvrtek, jeden den zkusila na nočník a další den už nedostala plínku). Na noc a denní spaní zatím plínu má, mokrou, taky do ní kaká, tak uvidíme. Před měsícem nebo dvěma jsem zkoušela stejný postup, po 3 počůraných tepláčkách za půl hodiny jsem to vzdala-nemá smysl spěchat, dítě na to fakt musí dozrát.
jídlo lžičkou-syn se začal živit v 11 měsících, jakoukoli pomoc odmítal, jídlo bylo jeho koníčkem
. Dcerka v cca roce a půl. Padání teda neřeším.
láhev na pití s dudlíkem-syn do cca 7 měsíců, potom Avent s pítkem, dcerka nikdy, byla plně kojená do 8 měsíců a potom jsme přešli na hrnek s pítkem.