| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dobrý den, jen nakouknu, jinak to zde běžně nečtu, četla jsem posledních asi 15 přísp. Velmi ve mě rezonuje pěkný příspěvek Turbínky, ano, také myslím že jde o velice zapeklitou otázku.

A vlastní zkušenost s integrací.

Děti mám v malé vesnické škole, jedno z dětí má ve třídě autistu, klučinu.

Dítě mi vždy počítá : je nás ve třídě 14 a jeden autista.

Příliš se nezačlenil, on ani nemůže, v podstatě nekomunikuje, občas si něco brumlá pro sebe, občas pracuje -- má asistentku.

Jsou dny kdy je z těch dětí nějaký nesvůj, vaděj mu, a to i ruší celou třídu.
Jsou dny kdy je v klidu a nikoho neruší.

Naše dítko jej bere jako autistu, nebere jej jako běžné dítě a nemá příliš snahu s ním nějak navazovat kontakt, ono to ani příliš nejde.

Učitelku mají zkušenou, pečlivou

tak nevím....pro ty děti to mám pocit zásadnější přínos nemá, vnímají jej jako vyloučeného, jako nějaký jiný druh dítěte, se kterým se nejde moc družit
na druhou stranu alespon vidí, že i autisti jsou nasvětě

pro něj jestli má ta integrace význam ?? Netuším, to se možná ukáže časem, ale konkretně tento klučina je natolik ve svém světě, že by asi vnímal stejně vzdělávání někde v spešl škole s více asistenty a spec. pedagogy než zde

hm....kdo ví......uvidíme.......

já dříve byla zástancem integrace za každou cenu, ale nyní již nejsem, nějak u tohoto kluka nevidím žádné extra výhody, které by mu to přinášelo, spíše je tenzní a bojí se v některých situacích, třebas když je ve třídě rušno

hm--~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.