Já dělám z kynutého těsta (dávám to zadělat do domácí pekárny) skořicový závin, moc nám chutná, hlavně ještě teplý, mňam
275 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěného másla
3 lžíce krup. cukru
1 sáček vanilk. cukru
1 lžička soli
500g pol. mouky
1 lžicka suš. droždí
Nechám vykynout těsto, potom to celé vyklopím, rozválím na placku (cca čtvercového tvaru o velikosti velkého plechu)
Ze 2/3 plochy to pomašluju rozpuštěným máslem, posypu krystal. cukrem a skořicí, zamotám do závinu, přendám na plech (podkládám pečícím papírem), ještě pomašluju zbytkem rozpuštěného másla a dám péct.
Někdy dávám dovnitř jablka, těsto se sice trochu potom "rozblemcne" a závin je teda nutno sníst rychleji, ale dětem to taky moc chutná, většinou dýl jak 24 hodin ta celá dlouhá "nohavice" u nás nevydrží