Přidat odpověď
Asi nejjednodušší je upéci cokoli z listového těsta - v tom vejce nejsou. A prostě to jinmi na povrchu nepotřít.
Pokud by Ti chyběl lesk, tak trošku potřít oslazeným mlékem.
Takže třeba štrůdl, jakékoli šátečky, palmiers - v Čechách se tomu říká někdy prasečí ouška (listové těsto vyválet na krystalovém cukru, pak podélně obě starny dvakrát přehnout dovnitř a celé to přeložit, nechat váleček vychladit a pak krájet na 5mm plátky a upéci)
nebo baklavu - filo těsto také neobsahuje vejce. Takže naplnit spoustou ořechů s medem, máslem a skořicí. Baklava se dá udělat i z listového těsta.
Nebo třeba panna cottu či jakékoli nepečené moučníky z jogurtu, tvarohu, smetany... ztužené želatinou, s nějakým ovocem.
Nebo jakékoli ovocné dezerty - domácí jablíčkový kompot, jablečnou pěnu (propasírovaná dušená jablka vymíchaná se šlehanou smetanou), angreštovou pěnu (analogické z angreštu či teď spíš angreštového kompotu).
Citronový nebo melounový sorbet, ovocné rosoly, kysely (polský ovocný "pudink)....
Předchozí