spousta dětí ve třech letech nemluví, myslím,že každá znáte nějaké
z okolí nebo z doslechu...
dost lidí to do tří neřeší vůbec, ty tři roky jsou taková jakoby hranice a pak se má chodit na logopedii..no,má...spousta čeká do 4let..
já sama mám dítě,kterému budou tři v červnu. jenže dcera se narodila o 3měsíce dříve,je pozadu prostě od narození i v motorice a to až o 8měsíců,někdy to bylo i více. ta řeč nás srážela vždy dost dolů. každopádně lítáme po všech čertech od narození,takže víme,že sluch je vpořádku. všemu rozumí. měla kolem 20slov,na vše ukazuje,vystačí si s tím,co umí docela v pohodě.
psycholožka nás odkázala na logopedii,jdeme příští týden. do tří let nečeká ani náhodou..já osobně jsem si říkala,že do třech počkám. i jsem psala na stránky logopedie,tam mi poradili do tří let vyčkat..nicméně,jdeme už teď. tři nám budou korigovaně až na konci září,takže dost dlouhá doba a šance se rozmluvit..
jak dítě donutit mluvit? to nejde,musí chtít samo...jinak teď máme za poslední měsíc asi 5slov navíc,takže pokrok je,konečně..dříve jsme měli to samé i skoro rok...my ale máme vývoj. dysfázii..
jinak syn mi mluvil velmi brzy. od 8.měsíce co týden,to něco nového, v 15měsících mluvil v souvětích..takže přesný opak..