Sosane,
musím fakt říci, že mne v první chvíli ta Vaše bezpapírová domácnost zarazila:-)) Vybavil se mi můj šéf, jeden z ředitelů IT firmy (kde pracuje nyní tak cca 100lidí), kterému se po straně říkalo Databázový prudič :-)), ale on to věděl a bral to jako poklonu...já jsem svého času byla bohužel, správce jedné z nejdůležitější dtb ve firmě a jsem fakt celkem v obraze, kolik různých sloupečků mi do excelu nandal a jakej význam to mělo či spíš nemělo :-)))
Vzhledem k tomu, že i my s manželem jsme oba celkem ajťákoví, tak se samozřejmě také snažíme co nejvíce archivovat na disky (např. fotky už jiné než digitální neděláme, těch 18 albumů s klasickými fotkami nám vážně zabírá místo)....jenže..to je právě ten problém. Ne všichni lidé na síti jsou a težko, když k nám přijde návštěva, zapneme naši domácí síťku, pustíme program na fotky a prohlížíme...ale i tak někdy návštěvy u nás končí :-))
Ohledně placení složek..opravdu máme školku, která toto do nedávna vyžadovala (bylo to kvůli zřizovateli, kterým je město), nyní je situace jiná, školka má právní subjektivitu a stravné, školné a kroužky se budou platit v hotovosti v určené dny kolem každého 15.-tého v měsíci.
Píšeš, že bez počítače by se nedalo vůbec pamatovat na to, kdy máš co zaplatit...hele, tak tomu nerozumím..na to já mám trvalé příkazy, Ty ne? :-)) A pokud fakt chci zaplatit něco rovnou, nevím, třeba nákup na Vltavě či účet za Telecom, tak to pošlu přes mobil a je to.. Doba, kdy vše půjde platit přes net zatím u nás ještě nenastala, Mlynář ani Březina tomu moc nenapomohli :-( Na druhé straně si myslím, že když zaplatím z ručky do ručky paní učitelce angličtinu, syn bude u toho a hned se bude ptát, co jsem to platila a já mu vysvětlím, že je to ten a ten kroužek a že by si toho měl vážit a hezky se učit..tak mu to v té jeho makovince zůstane, než když mu řeknu: teď neruš, posílám nějaké peníze mobilem, hlavně, abych napsala správně konstantní symbol a došlo to... Podle mne, všeho s mírou, já ty šanony doma prostě snesu :-))
Milada
Předchozí